Karaoke…

August 13, 2008

Karaoke…

Kebanyakan orang suka berkaraoke. Namun dalam aktiviti ini ada juga orang yang tidak menyukai karaoke kerana selain dikhuatiri menganggu kehidupan sosial seseorang ia juga menonjolkan aktiviti yang tidak sihat.

Betul ke macam tu? Sapa cakap. Sebenarnya kita yang hidup sebagai manusia ini memang tak layak untuk melabelkan orang lain sebagai apa-apa pun, ini kerana kita semua adalah makhluk yang diciptakan sama rata iaitu manusia. Mempunyai kelebihan dan kelemahan masing-masing.

Jadi apa aktiviti atau perbuatan seseorang itu pastikan tidak menyakiti diantara satu sama lain, dan yang penting gembira dan bersyukur dengan diri sendiri dengan apa yang telah dikurniakan.

Bila berkaraoke, perkara utama yang anda jangan lakukan ialah tak perlu rasa malu-malu ataupun perasan yang suara tak sedap ataupun terlebih sedap. Buat macam biasa. Bila berada dalam bilik karaoke pastikan anda selesa dengan suasana dan kawan-kawan yang ada.

Jangan ketinggalan untuk mencuba lagu yang anda diinginkan. kalau tidak menyesal. Bila menyanyi ada gangguan suara…tak perlu rasa malu dan teruskan lagi sambil meluahkan apa yang terpendam dalam lubuk hati. Agak-agak suasana di dalam bilik karaoke suram…pecahkan suasana dengan lagu yang lebih rancak dan menarik.

Jaga-jaga bila pesan makanan…sebab kalau tak sedar badan boleh naik mendadak…lebih baik jika pergi berkaraoke beramai-ramai…maximum 5 orang dan yang sekepala.

Cubala berkaraoke…pasti seronok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: