‘Secret admire’

August 21, 2008

Pernahkah anda menyukai seseorang tetapi tidak mampu untuk meluahkannya secara langsung lalu menyimpan di dalam hati?

Kalau tak pernah, tentu ada yang tak kena dengan daya tarikan anda…dan bagi yang pernah jangan rasa serba salah untuk meminati atau menyukai seseorang. Lebih mudah kalau kita gambarkan perasaan tersebut  sebagai ‘secret admire’.

Apabila kita menyukai seseorang secara senyap-senyap kita akan lebih sensetif ketika bertemu, bersembang, melihat dan sebagainya. Ini kerana, setiap kali berlakunya kejadian sedemikian orang yang meminati tersebut akan berasa lebih gelisah, tak tenteram, malu dan sebagainya. Sebagai kata pendek ialah syok sendiri.

Dari sudut pandangan anna, perkara ini bukanlah sesuatu yang negetif kerana ia adalah sifat semulajadi untuk tertarik dengan seseorang individu, dan yang penting sejauhmana anda akan bertindak dalam menyukai seseorang.

Bagi ‘secret admire’ ini biasanya menyembunyikan perasaan mereka adalah kerana terdapat pelbagai sebab-sebab yang tertentu bergantung kepada keadaan sekeliling.

Namun terdapat juga ‘secret admire’ yang melampau sehingga dilihat sebagai pengintip ataupun ‘stalker’. Lebih baik jangan fanatik sebegitu. Anda hanya perlu menjadi lebih nature dalam hal ni.

Apa-apahal pun kisah meminati seseorang dalam diam ni memang menyiksakan kerana tak mampu nak diselesaikan dan hanya mampu difikirkan dan merasanya di dalam diri anda sahaja.

2 Responses to “‘Secret admire’”

  1. syirfan Says:

    secret admire? auuwww, takut akak…

  2. rohazli Says:

    Aik…ni pesal lak pasal secret secret lak ni…anyway, again..nice content..I should from you…kita dah bukak satu lagi blog..altogether…

    http://rohazli.wordpress.com
    http://pukatwang.wordpress.com

    ok, ada masa link kan nyer…tqs


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: